pioen partners
waterpolo-online.com

Bekeroverzicht

Dit weekend werd er zowel wedstrijden voor de beker van België “KBZB” als “SCWP” afgewerkt. Hieronder een overzichtje van de resultaten.

De aangekondigde topper tussen Mechelen en Antwerpen loste alle verwachtingen in. Mechelen begon nochtans fel en liep al snel 5-1 uit onder meer dankzij drie goals van Sammy Claes. Antwerpen kon nog een keer tegenprikken: 5-2 aan de rust. In het derde kwart bleef Mechelen uitlopen: 7-3 bij het begin van het vierde kwart. Match gespeeld denk je dan, maar dat was zonder Jay Van Hoey gerekend. Hij scoorde maar liefst 6 keer na elkaar en bracht Antwerpen terug tot 9-8 met nog twee minuten te spelen. Beide ploegen scoorden niet meer in die laatste twee minuten. Mechelen bekert dus verder ten koste van Antwerpen. Opvallend is ook dat beide coaches geel pakte en Filip Lugovic op het einde zelfs nog rood.

Uittredend bekerwinnaar Doornik had meer dan zijn handen vol met MZV Eeklo. MZV stond er op gebrand om te bewijzen dat ze hun plek in de SL hebben. Doornik schoot wel het best uit de startblokken en liep halverwege het eerste kwart uit tot 1-4. Eeklo liet zich niet kennen en vocht terug: 6-6 halverwege het tweede kwart en 8-9 aan de rust. Na een korte tussensprint van Doornik naar 9-13 kon het de match rustig uitspelen: 11-15. MZV Eeklo bewijst hiermee wel dat het de toppers uit de SL moeilijk kan maken.

Na een eerste thriller kreeg het zwembad van Mechelen nog een tweede te zien: promovendus Brussels Posseidon speelde tegen La Louvière. De wedstrijd ging gelijk op, al lukte het RBP om vlak voor de rust een kloofje te slaan: 5-3. La Louvière liet zich niet kennen en scoorde drie keer na elkaar: 6-6. De ploegen hielden elkaar in evenwicht tot Brussels in de slotminuut de winning goal maakte: 8-7 einduitslag.

Uittredende kampioen Moeskroen had enkel in het eerste kwart moeite met ZNA Aalst: 3-3 na het eerste kwart. In het tweede kwart schakelden ze enkele versnellingen hoger: 3-10 aan de rust, 7-21 na 4 kwarts.

Dan waren er nog twee wedstrijden tussen tweedeklassers: Calypso pakte revanche voor de verloren competitiematch door in Sint-Niklaas te gaan winnen met 9-15. Vooral het tweede en het vierde kwart deden WZK de das om. Tielt slaagde er niet in om revanche te nemen voor de verloren competitiematch van vorige week in Gent en verloor in eigen bad met 10-15. Vrijdag al won Antwerpen B met 17-7 van Mons.

In de beker CSWP had Leuven de grootste moeite met Helios: 6-7. Tweedeklasser Strombeek verloor met 10-6 in Merksem, de huidige nummer 4 in derde. Hasselt A hield doelpuntenfestijn tegen Ixelles: 15-24. Waregem zette na de rust orde op zaken tegen Eupen: 18-15. Seraing won met 5-11 in Dendermonde. De thriller van de avond was er een tussen een derdeklasser en een recreantenploeg: KGZV B speelde in het Strop tegen VZG. Na een gelijkgaande eerste helft stond het 5-6. In het derde kwart nam de recreantenploeg het heft in handen: 11-9. VZG diende hen van antwoord in het vierde kwart met 15-15 als eindstand. Penalty’s zouden beslissen wie door mag. Daarin haalde VZG het met 4-2.