waterpolo-online.com
 

Antwerpen-Mechelen

Een van de twee toppers dit weekend in de Superliga. De tweede in de stand, KAZSC Antwerpen, neemt het in het eigen Wezenberg zwembad op tegen RSCM Mechelen.  KAZSC heeft momenteel 16 op 18, RSCM staat derde met 15 op 18.

Beide ploegen geven aan dat ze er maar tegen de play-offs moeten staan, maar zien dit desalniettemin als een belangrijke test om zich te meten met een rechtstreekse concurrent. Ze stonden al eens tegenover elkaar in de beker. Mechelen haalde het toen met 8-7. Het vertrouwen kreeg toen een boost bij Mechelen, maar ze beseffen ook dat dit weekend een volledig andere wedstrijd wordt.

Antwerpen is niet zozeer uit op revanche voor de beker, maar wil de reeks tegen de 3 play-off kandidaten met een positieve noot afsluiten. Eerder wonnen ze al van Doornik en speelden ze gelijk tegen Moeskroen. Van deze confrontaties onthouden ze vooral de ze beide toppers aankunnen.

Mechelen staat ook voor twee belangrijke weken: volgend weekend komt Doornik op bezoek. Zij willen vooral sportieve revanche voor de play-offs van vorig seizoen. Ze zijn intensiever beginnen trainen en hebben op fysiek vlak hierdoor ook een stap vooruit kunnen zetten.

Het belooft een spannende match te worden. Veel succes aan beide teams!