waterpolo-online.com
 

Algemeen Bericht SCWP/KBZB

Geachte secretaris, Geachte waterpolocorrespondent,

Gelieve kennis te nemen van de onderstaande beslissingen en inlichtingen.

NATIONALE WATERPOLOCOMPETITIES

  • In tegenstelling tot de eerdere beslissing op 12 maart mogen de finales van de Beker van België Waterpolo toch georganiseerd worden, op voorwaarde dat alle opgelegde sanitaire en sociale voorschriften nageleefd worden en onder voorbehoud van toelating door de bevoegde autoriteiten.
  • De bekerfinales zullen bijgevolg gespeeld worden op zaterdag 19 september te La Louvière.
  • Met het oog op het sportieve evenwicht moeten de betrokken ploegen wel spelen in dezelfde samenstelling van het waterpoloseizoen 2019-2020.
  • In functie hiervan heeft de Raad van Bestuur van de KBZB dan ook beslist om de federale overgangsperiode voor waterpolospelers uitzonderlijk te verlengen tot en met 21 september 2020, zodat clubs voor aanvang van het nieuwe waterpoloseizoen 2020-2021 eventueel nog transfers zouden kunnen realiseren.

LEN ITC PROCEDURE INTERNATIONALE TRANSFERS WATERPOLOSPELERS

Vanaf 1 juni 2020 zal deze transferprocedure volledig online verlopen via het LEN-intranet. Het LEN ITC-formulier dient niet langer gebruikt te worden. Wanneer een waterpoloclub een inkomende transfer wenst te realiseren, volstaat het om het KBZB-secretariaat een leesbare digitale kopie van het paspoort of identiteitskaart van de betrokken speler/speelster te bezorgen met vermelding van zijn/haar club van oorsprong en of het al dan niet een contractspeler betreft. Daarna wordt de transfer afgehandeld tussen de beide betrokken nationale zwembonden en ontvangt de aanvragende club de nodige documenten (factuur, digitaal transfercertificaat, enz).

Met vriendelijke en gezonde groeten,

Denis LEEMANS,                                                        Wouter GEORGES

Voorzitter Nationale SCWP.                                        Secretaris-Generaal KBZB.