waterpolo-online.com
 

Kortrijk-Moeskroen

Vanavond maakt uittreden landskampioen Moeskroen de verplaatsing naar Kortrijk in het kader van de kwartfinales van de Beker van België. Moeskroen stootte door na een gemakkelijke 7-21 overwinning in Aalst. Kortrijk plaatste zich voor de volgende ronde na een 9-12 overwinning in Brugge.

Voor Moeskroen komt het erop aan om de zure nederlaag tegen Doornik door te spoelen. Het verloor vorige week voor het eerst in jaren nog eens een thuiswedstrijd. Kortrijk maakt zich geen illusies: Moeskroen is de favoriet. KWK focust zich vooral op een zo goed mogelijke prestatie neerzetten. Dat zou de stijgende vorm bevestigen en voor een mentale boost kunnen zorgen.

Moeskroen is ondanks de nederlaag tegen Doornik al bij al tevreden over de eerste seizoenshelft. RDM staat uiteindelijk maar op 3 punten van Antwerpen en 1 punt voor op Mechelen en Doornik, dus alles is nog speelbaar. Kortrijk houdt wat gemengde gevoelens over: het heeft goede met minder goede wedstrijden afgewisseld, maar dat is eigen aan de jeugdige kern en de lange afwezigheid van enkele gevestigde waarden.

Het mag dus duidelijk zijn: voor Moeskroen is het absoluut van moeten, bij Kortrijk moet niks maar mag alles.