waterpolo-online.com
 

VZG-WPW

In het kader van de Beker van België “SCWP” nemen de nummers drie en vier uit de derde klasse het tegen elkaar op. Nummer 4, VZG, ontvangt in eigen huis WPW Waregem. Waregem staat drie punten voor in de rangschikking, maar verloor in de heenronde wel met 10-7 in Gent. Opmerkelijk is wel tot Waregem de verplaatsing met maar 9 spelers maakte en bij het begin van de vierde periode nog 6-7 voorstond.

VZG noemt Waregem dan ook de favoriet voor vanavond, al gaat het er alles aan doen om hen terug het vuur aan de schenen te leggen. VZG geeft ook aan dat Waregem vorige keer niet op volle sterkte was en dat het ook niet op volle sterkte kan aantreden. Waregem omschrijft VZG als een stevige ploeg met de nodige anciens maar gaan ervan uit dat de jeugd hiermee om kan. Ze komen dan ook voor niet minder dan een stek in de halve finale.

Beide ploegen zijn tevreden over hun eerste seizoenshelft. Waregem geeft aan dat er nog wat gesleuteld moet worden aan de jonge ploeg, maar is trots op de thuisreputatie (12 op 12 waaronder de zege tegen leider Merksem). Afwerking buitenshuis is wel nog een werkpuntje. VZG vindt 12 op 24 een correcte weergave van de eerste seizoenshelft, aangezien offdays en onverwachte overwinningen elkaar afgewisseld hebben.

Veel succes aan beide ploegen!