pioen partners
waterpolo-online.com

Samenvatting speeldag 1

Start van de Competitie

Dit weekend werd het nieuwe waterpoloseizoen op gang geschoten. Dit jaar starten we met het digitaal wedstrijdformulier en kan iedereen (waar wifi beschikbaar is), de wedstrijden live volgen.  Hieronder een verslag over hoe de eerste speeldag verliep, van de Superliga tot vierde klasse.

Beginnen doen we met de Superliga, waar er zich al onmiddellijk een stunt voordeed. Nieuwkomer Royal Brussels Poseidon ging met 7-8 winnen in het bad van Kortrijk. Wat een binnenkomer voor Dan Balanov en co! Landskampioen Moeskroen begon aan het seizoen met een 12-11 overwinning tegen Mechelen. Na een spannende wedstrijd waarin het verschil nooit meer dan 2 doelpunten bedroeg, trok RDM uiteindelijk aan het langste eind. Bekerwinnaar Doornik had het lange tijd moeilijk tegen La Louvière A. Pas in de laatste periode (5-1) kon Doornik de overwinning pakken. Het werd 12-9. Tot slot boekte Antwerpen A een verpletterende 35-3 overwinning tegen Mons.

Vervolgens schakelen we over naar de tweede klasse. Het waren Antwerpen B en Tielt die vrijdag de debatten mochten openen. De eerste twee periodes verliepen gelijkopgaand, maar na een tussenversnelling in het derde kwart haalden de West-Vlamingen het uiteindelijk met 5-12. Daarna trekken we naar Oost-Vlaanderen, waar er 2 Oost-Vlaamse derby’s gespeeld werden. Gentse A verloor in eigen huis met 14-19 van Aalst en MZV Eeklo greep Wase van bij het begin van de wedstrijd bij de keel en dat resulteerde in een afgetekende 21-9 overwinning. Voor de laatste 2 wedstrijden trekken we naar het Brusselse. Nieuwkomer Oostende pakte direct zijn eerste overwinning in Strombeek (7-10). Calypso, verliezend finalist in de play-offs vorig seizoen, won met 14-7 van de andere nieuwkomer, Leuven Aquatics.

Ook in de derde afdeling werd er op vrijdag al gespeeld. Hasselt A, na vorig seizoen gezakt uit tweede klasse, kwam niet verder dan een 6-6 gelijkspel bij Helios. De Limburgers moesten gedurende de hele wedstrijd achtervolgen en wisten uiteindelijk bij het ingaan van de laatste minuut gelijk te maken. Ook Roeselare en La Louvière B deelden de punten. In het laatste kwart liep Roeselare uit tot 11-8, maar La Louvière B kon alsnog een punt uit de brand slepen (11-11). Ook op zaterdag werden er 2 wedstrijden afgewerkt. Waregem haalde het met 13-7 van Merksem. Het resultaat van Seraing-Eupen is niet gekend.

We sluiten dit overzicht af met de wedstrijden uit vierde klasse. Daar werden er nog maar 2 wedstrijden afgewerkt. Dendermonde – Mechelen B werd 9-10 & Soignies haalde het met 4-1 van Ciney.