pioen partners
waterpolo-online.com

Overzicht Weekend 23-24-25 maart 2018

Landskampioen Moeskroen ontving zaterdagavond Antwerpen. De Lions verloren vorige week na een spannende wedstrijd in Doornik en wouden dit weekend weer aanknopen met een overwinning. De thuisploeg nam de beste start. Op man meer scoorde Alexander Grman de 1-0. Antwerpen boog deze achterstand nog om in een 1-3 voorsprong na het eerste kwart via Kevin Vervoort, Jay Van Hoey en Elko Van den Broucke. In het 2de kwart slaagde Moeskroen er in om de kloof te verkleinen tot 1 doelpunt (3-4), Maar een sterke Van Hoey scoorde nog tweemaal voor zijn ploeg, 3-6 halfweg. In periode 3 zette Antwerpen al snel de 3-7 op het bord, maar Moeskroen prikte er eentje tegen via Gilles Sory. Op penalty zet Van Hoey even later de 4-8 op het bord met zijn 4de doelpunt van de avond. Direct daarna krijgt ook Moeskroen een penalty, maar deze gaat verloren. Op 7 seconden van het einde van het 3de kwart slaagt de thuisploeg er toch in een penalty om te zetten, via Samy Labreg (5-8). In het laatste kwart breidde Antwerpen zijn voorsprong uit tot 6-10 via Greg Heirman. Moeskroen mildert nog tot 8-10, maar slaagt er niet in de kloof volledig te dichten. Antwerpen wint en springt zo weer over Doornik naar de leiding in de SuperLiga.

Nummer 4 in de stand, Mechelen, trok naar Zwevegem voor de wedstrijd tegen Kortrijk.

Na het eerste kwart stond Kortrijk 5-4 voor. The Pirates herstelden het evenwicht en aan de rust hingen de bordjes gelijk (9-9). In het 3de kwart slaagde de thuisploeg er in om een klein kloofje te slaan. 13-11 na 3 periodes. In het laatste kwart probeerde Mechelen het tij nog te keren maar moesten de Maneblussers toch het onderspit delven. Kortrijk haalde het met 17-14.

La Louvière trok naar het Olympiabad in Brugge. Daar namen de Wolven de beste start. Na anderhalve minuut stonden ze al 0-2 voor. Deze verschroeiende start konden ze niet volhouden en Brugge scoorde de aansluitingstreffer. 1-2 na het eerste kwart. In het 2de kwart zagen we hetzelfde scoreverloop. Eerst 2 doelpunten van de bezoekers en een tegentreffer van Brugge, via Niels Van der Linden op man meer. 2-4 halfweg. In een spannend 3de kwart zagen we maar 1 doelpunt. Valentin Bouillon zette zijn ploeg op een 2-5 voorsprong. In het laatste kwart diepte La Louvière zijn voorsprong uit tot 2-7. Maar Brugge vocht terug tot 5-7. Youngster Numa Matthys zette op anderhalve minuut van het einde de 5-8 op het bord. De 2 doelpunten in het slot van Van der Linden kwamen te laat. Brugge – La Louvière A eindigde op 7-8.

Brussels ontving vrijdagavond hekkensluiter Mons. De bezoekers openden de score en stonden na 2 minuten spelen 1-2 voor, maar Brussels zette nog voor het einde van het 1ste kwart orde op zaken. 4-2 na het eerste kwart. In het 2de kwart duwde Brussels even door. Ze scoorden er 4 op een rij, goed voor een 8-2 ruststand. Ook in het 3de kwart ging Brussels door op hetzelfde elan. Onder meer dankzij 2 doelpunten van Nicolas Goffin breidden de hoofdstedelingen hun voorsprong uit tot 15-5. In het laatste kwart scoorde Brussels nog 7 keer. Dan Balanov, Nicolas Goffin en Kimmo Karinto namen elk 2 doelpunten voor hun rekening. Mons prikte er nog eentje tegen. Eindstand 22-6.

Voor hun wedstrijd tegen Mons gaf Brussels Doornik partij in het kader van de kwartfinales van de Beker van België. Doornik startte verschroeiend en stond na dik 4 minuten al 0-4 voor. Nicolas Goffin scoorde tegen voor Brussels, maar onder meer dankzij een doelpunt van Samuel Gomez Niño eindigde het eerste kwart op een 2-6 stand in het voordeel van CNT. In het 2de kwart gaat het minder vlot voor Doornik. Brussels komt terug tot 4-6 en Doornik kon maar 1 keer tegenprikken (4-7) In het 3de kwart scoorde Doornik al snel 2 keer via Gregory Moronval en Kevin Chavepeyer. Brussels herstelde zich en scoorde ook tweemaal. Sandor Hirbek zorgde voor de 6-10 tussenstand na het 3de kwart. In het laatste kwart diepte Doornik de kloof al snel uit tot 7-13. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Brussels scoorde nog 2 keer, via Balanov en Goffin. Het laatste wapenfeit was voor Doornik. Chavepeyer zorgde voor de 9-14 eindstand.

Bij de dames stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. De dames van Eeklo speelden 2 wedstrijden dit weekend. Op zaterdag ging de landskampioen winnen in Aalst met 0-33. Op zondag ontvingen ze thuis de dames van Antwerpen. De thuisploeg haalde het met 17-4. Leider GZV won met 5-21 in Leuven. De dames van Calypso wonnen thuis met 20-8 tegen La Louvière.

In 2de klasse ontving leider Eeklo Oostende. De ploegen maakten er een doelpuntenfestijn van. Het werd 30-12. Eerste achtervolger GZV leed een nipte 13-12-nederlaag in het zwembad van Leuven. Door de nederlaag telt GZV nog maar 2 punten voorsprong op nummer 3 Aalst. De Ajuinen wonnen zaterdag met 22-8 tegen Antwerpen B. Tielt trok naar Watermaal-Bosvoorde voor de wedstrijd tegen Calypso. Na 3 times stond het 8-4, maar Tielt vocht terug en sleepte een punt uit de brand (8-8). Hekkensluiter Strombeek ging thuis onderuit tegen Wase (6-17).

Dan gaan we over naar 3de klasse. Leider Waregem won zaterdag met 4-6 in Seraing. Daardoor behouden de West-Vlamingen hun bonus van 5 punten op Hasselt A. De Limburgers wonnen thuis met 17-7 van Eupen. Nummer 3 Merksem won met 8-10 in het zwembad van Helios. Vrije Zwemmers Gent won met 11-6 tegen Roeselare.

In 4de won leider Ixelles met 21-7 tegen Ensival. Eerste achtervolger Mechelen B ging met 9-11 winnen in Ciney. Soignies boekte een 5-3 overwinning tegen Blankenberge. Hekkensluiter Dendermonde ging thuis met 5-7 onderuit tegen Genk.